nn
Eng Deu Hrv Esp Ita Fra Rus    
  Početak Biografija Izložbe Galerija Kontakt  

Početak

 

 

 

 
Marin in garden

Ne otoku Hvaru je živio i radio slikar Marin.

Njegovo stvaranje prožeto je tradicijom ovog kraja, umjetnošču našeg vremena i ekološkim razmišljanjem. Tako je starodalmatinski ambijent seoskog imanja s velikim vrtom idealno mjesto susreta i druženja za sve one koji vole umjetnost i prirodu.

Slikar Marin Ribarić godinama je tragao za krajolikom u kojem će svijetlost korespondirati s njegovom "unutrašnjom svijetlošču.


Atelier Marin+Marinka - djeca
..stiže na Hvar na kojemu će, začuđen njegovom svijetlošču što zrači iz arhitekture i krajolika, ostati i neumorno raditi u svom ateljeu..


Nakon traganja po europskim gradovima (Rim, Munchen, Dusseldorf, Wiesbaden) stiže na Hvar na kojemu će, začuđen njegovom svjetlošču što zrači iz arhitekture i krajolika, ostati i neumorno raditi u svom atelieru, odnosno kako on kaže "laboratoriju" u kojem danonoćno eksperimentira, sanja, meditira, a zapravo opčinjen svjetlošču, kistom i bojom silazi u neistražene ponore svog nesvjesnoga, ne bi li u trenucima nadahnuća osjetio sklad svoje i svjetlosti Stvoritelja.  više..

 

Marinovo slikarstvo - Topla Svijetlost Glazbe (Nives Tomasović)

Marin Ribarić je u Hvar stigao uzbuđenog ljeta 1981. i domalo otkrio da mu je potreban ovaj grad poput zraka i vode. Ponajviše, radi nezamislive, tople i pomalo divlje mediteranske čarolije, koja kulja iz djela o svjetlosti ovisnih umjetnika, umjetnika prepunjenih suncem bez mjere, do prelijevanja.

velo.grobje
Marinove su ipak umjetničke oči u Hvaru ugledale onu bajku koju je tražio lutajući Europom u kojoj će njegova priča pronaći svoj dom.Marinove su ipak umjetničke oči u Hvaru ugledale onu bajku koju je tražio lutajući Europom u kojoj će njegova priča pronaći svoj dom.
Ta priča nalazište je pravih ljubavi, ali i iskustava koje bi netko nazvao razočarenjem, no on sam o tome ne govori s prizvukom tuge, ogorčenja ili gubitništva već poetski kolorit tjeskobe pretače u slike noći i uznemirujućih alegorija iz kojih ižaruje sarkastični humor.   više..

 

Umjetnost je život, a život je umjetnost

Njegov projekt umjetnost je život a život je umjetnost, se temelji na "etno art konceptu", otvoren je posjetiocima i prijateljima umjetnosti i zdravog života.

Vrt, koji okružuje imanje, danas je svojevrsna arhiva bilja s otoka.

Dol_77Živimo usred zelenog mora, okruženi maslenicima i šumom. Na kraju svijeta.

Tako uz lavandu, ljekovito bilje i ružmarin, tu su endemi hvarske orhideje, zbirka bonsaj drveča autohtonih vrsta mediteranskih stabala i još mnogo, mnogo cvijeća. ( download video.. )

Imanje se sastoji od puno malih kučica, koje su stvorile male kalete i malu pijacu u centru, nadkrivenu divljom lozom. Slikar Marin je čitavo imanje pretvorio u svoj kreativni prostor, otvoreni atelier, galeriju slika i objekata, živu biljnu apoteku i radionice. Tu se održavaju tečajevi slikanja, izrada mozaika, modeliranje ili oslikavanje majica.

 

 

 
 
 
 
 
 

 
 
 

 

Art Gallery Marin - Hvar

Marin Ribarić Hvar - Croatia

 

email : marin@media-8.org